Hokejaši Zeline viceprvaci Europe, priređen doček u Svetom Ivanu Zelini

ALANYA EuroHockey Indoor Club Cup 2022 Men Hockey Klub Zelina v HC Minsk (Pool A) Photo: Hockey Klub Zelina COPYRIGHT WORLDSPORTPICS FRANK UIJLENBROEK

Povijesni uspjeh za hrvatski hokej ostvarili su seniori Hokejskog kluba Zelina na Kupu prvaka u dvoranskom hokeju, završenom danas u turskoj Antalyji. U prvom nastupu hrvatskog kluba u najjačoj diviziji Kupa europskih prvaka, Zelinčani su osvojili srebrnu medalju, izgubivši na turniru samo posljednju utakmicu, onu protiv ruskog prvaka Dinama iz Elektrostala, novog prvaka Europe.

ALANYA EuroHockey Indoor Club Cup 2022 Men
Hockey Klub Zelina v HC Minsk (Pool A)
Photo: Hockey Klub Zelina
COPYRIGHT WORLDSPORTPICS FRANK UIJLENBROEK

Uoči turnira u Turskoj, hrvatskim predstavnicima prvi je cilj bio izbjeći posljednje, sedmo mjesto (najveći favorit za naslov, njemački prvak Rot-Weiss Köln, otkazao je nastup zbog mnoštva zaraženih igrača koronavirusom). Nakon pobjede 9:1 u prvoj utakmici nad poljskim prvakom AZS AWF Poznan, uslijedilo je prvo veliko iznenađenje. Pobjedom 7:4 protiv favoriziranog austrijskog prvaka Posta, postalo je jasno da hrvatski predstavnici mogu napraviti nešto veliko. Drugog dana turnira Zelina je nastavila s pobjedama, prvo 9:4 protiv bjeloruskog Minska, a zatim i 5:3 pobjeda nad španjolskim Complutenseom. U nedjelju prijepodne Zelina je u dvoboju s turskim Gaziantepom trebala rezultat kojim bi došla do postolja. I uspjeli su hrvatski prvaci slaviti sa 7:5 i tako uoči dvoboja s ruskom Dinamom iz Elektrostala osigurati najmanje drugo mjesto. U posljednjoj utakmici Rusi su bili uvjerljivi kao i tijekom cijelog turnira, pobijedivši s 9:5.

Viceprvaci Europe, hokejaši Zeline sinoć su dočekani ispred Gradske sportske dvorane u Svetom Ivanu Zelini. Na dočeku su se okupili prijatelji i vodstvo kluba, čelni ljudi zelinske sportske zajednice predsjednica Željka Jarec Bukal i tajnica Marija Kralj, a viceprvacima Europe došao je čestitati i gradonačelnik Hrvoje Košćec sa svojom zamjenicom Mirjanom Hranjec Banovec.

Be the first to comment

Leave a Reply