100 godina rukometa u Ivanić-Gradu

Slavljenički vikend u Ivanić-Gradu započeo je još u petak, kada je u Pučkom otvorenom učilištu obilježen veliki jubilej – 100 godina rukometa u Ivanić-Gradu. Naime, u Ivanić-Gradu je 1922. odigrana utakmica hazene, preteče tadašnjeg rukometa i od tada se njeguje rukometna igra. Kroz 100 godina brojne generacije igračica i igrača obilježile su povijest rukometnog sporta. A o bogatoj povijesti rukometa u Ivanić-Gradu prikazan je i 20-to minutni film, a napisana je i bogata monografija na 365 stranica koju je uredio Zvonko Barilić.

Krnjević: Rukomet je za Ivanić-Grad napravio puno lijepoga

Svečana akademija povodom tako značajnog jubileja okupila je brojne goste i uzvanike predvođene gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, izaslanikom predsjednika Hrvatskog sabora Hrvojem Šimićem, izaslanikom HRS-a Borisom Mesarićem, a bili su tu i brojni igrači i igračice koje su nosile dres ivanićkog kluba, brojni sportski djelatnici kao i dragi gosti iz Laimnaua.

-Jako sam sretan kad vidim koliko se ljudi ovdje skupilo. Možda se ne vidi da sam dirnut, no kada evocirate sve te lijepe emocije i uspomene vratite se ta prošla vremena- kazao je predsjednik ŽRK Ivanić-Grad Krešimir Krnjević koji je naglasio kako je rukomet napravio puno lijepoga za Ivanić-Grad.

-Rukomet spaja ljude. Tjera nas da se podržavamo, a uči nas i zajedništvu. Nama u Ivaniću rukomet je najljepša igra na svijetu- zaključio je Krnjević.

I gradonačelnik Leš bio je dio rukometne obitelji

U Ivanić-Gradu nema obitelji iz koje barem jedan član nije bio dio rukometne obitelji. Jedan od njih je i sadašnji gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji je nakon igračkih dana bio i trener mladih rukometašica s kojima je 2012. godine osvojio naslov prvaka. Osim toga Leš je bio i dugogodišnji član klupskih uprava, a u jednom trenutku i predsjednik.

-Ivanić-Grad ima veliku tradiciju rukometne igre, a nas krasi da je to u ženskoj i muškoj konkurenciji. Sve ovo čemu svjedočimo danas je veliki posao i hvala svima koji su u tome sudjelovali- rekao je gradonačelnik, koji se prisjetio i svoga djelovanja u klubu.

-Moj čitav život je vezan uz rukomet, a mogu slobodno reći kako je najljepši dio moga života vezan uz rukomet. Lijepo je vidjeti sve ove ljude ovdje, jer Ivanić-Grad je cijeli živio za rukomet- ističe Leš, koji se kao trener može pohvaliti i državnim naslovom.

-Zasigurno moj najveći uspjeh s generacijom igračica 2000. godišta. Kasnije je s istom generacijom igračica Goran Bobić još dva puta bio prvak. To je zasigurno jedna od najuspješnijih mladih generacija koja je tri puta bila državni prvak- zaključio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Riječi pohvale sa svih strana

Obljetnicu rukometne igre čestitao je i zamjenik župana Damir Tomljenović koji je istaknuo kako je Ivanić-Grad grad rukometa, dok je dopredsjednik HRS-a Boris Mesarić kazao kako Ivanićanima treba odati priznanje što su održali rukometnu igru, ali i klubove kroz ovih 100 godina.

-U sve ovo je uloženu puno truda i rada. Ovdje se vide emocije, što je normalno jer u Ivaniću nema obitelji koja nije bila dijelom kluba- poručio je tajnik Gradske sportske zajednice Ivanić-Grad Igor Mužina, dok je čelni čovjek županijske sportske zajednice Vladimir Bregović poručio kako je prva asocijacija na Ivanić-Grad rukomet.

-Brojne generacije dale svu svoj obol i vidljivo je kako su ovdje svi rasli uz taj rukomet- istaknuo je predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, dok je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Hrvoje Šimić poručio kako je rukomet najtrofejniji hrvatski sport, koji je upravo iz malih sredina crpio igrače za kasnije uspjehe.

Be the first to comment

Leave a Reply