Proračun Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije u 2023. veći od 7 milijuna kuna

Uz domaćinstvo Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice i pod predsjedanjem Vladimira Bregovića, u ponedjeljak 12. prosinca 2022. održana je Skupština Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Najvažnija točka dnevnog reda bilo je usvajanje financijskog plana za 2023. godinu. Sportska obitelj Zagrebačke županije ima itekako razloga biti zadovoljna, jer proračun je u odnosu na ovu godinu veći za 560 tisuća kuna te će Zajednica iduće godine raspolagati sa sredstvima nešto većima od 7 milijuna kuna.

-Upravo zbog toga uvodimo novi program, skrb o vrhunskom sportu. Želja nam je na ovaj način pomoći mladim vrhunskim sportašima da svoje rezultate nastave ostvarivati u Zagrebačkoj županiji. Pozivam vas sve da se uključite u ovo, jer sami krojimo svoju sudbinu- kazao je predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Vladimir Bregović.

Između ostaloga, na Skupštini je istaknuto kako će Zajednica pokrenuti radnje kako bi postala Regijom sportom, budući da su Velika Gorica i Jastrebarsko proglašeni Europskim gradovima sporta za 2023. Također, u članstvo Zajednice primljena je Sportska zajednica Općine Brdovec, a promjene je doživjela i Skupština u kojoj više ispred zaprešićke Zajednice nije Vladimir Pavetić, već Matija Teur.

Rad Skupštine pozdravili su i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović koji je istaknuo važnost bavljenja sportom upravo kod najmlađih, dok je gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar naglasio kako će za njega amaterski sport uvijek imati primat u odnosu na profesionalni sport.

Be the first to comment

Leave a Reply