Potpisan Ugovor sa Zagrebačkom županijom o korištenju sredstava

Zagrebačka županija u 2023. godini nastavlja s intenzivnim ulaganjima u razvoj sporta i tehničke kulture. Ugovore vrijedne 1,2 milijuna eura zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec dodijelio je predstavnicima Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (935,7 tisuće eura), Županijskog školskog sportskog saveza (122.770 eura), Parasportskog saveza Zagrebačke županije (53.090 eura) i Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije (109.230 eura).

-Dodijeljena sredstva za svaki savez i zajednicu veća su nego što su bila prethodnih godina. Zagrebačka županija ove je godine za sport izdvojila više od 1,2 milijuna eura, što je povećanje za skoro 9 posto u odnosu na prethodnu godinu- rekao je Kolarec dodavši da su osim ovih sredstava za sport tijekom godine osigurana i sredstva za nagrađivanje uspješnih sportaša te organizaciju velikih sportskih događaja.

U ime Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije uručenju Ugovora nazočili su predsjednik Vladimir Bregović i tajnik Mario Makarun, koji su Županiji zahvalili na dobivenim sredstvima koja su ove godine i povećana.

-Tu ćemo razliku iskoristiti za nadgradnju i pomoć vrhunskom sportu, da vrhunski sportaši nemaju potrebu odlaziti u zagrebačke klubove nego da im sve što trebaju za rad i napredovanje omogućimo u Zagrebačkoj županiji- poručio je Bregović.

Be the first to comment

Leave a Reply