Sadea Bećirović, Alen Kujundžić, ŽRK Dugo Selo ’55 i HNK Gorica najbolji u 2023.

Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije na tradicionalnoj priredbi proglašenja najboljih u sportu Zagrebačke županije, u Jastrebarskom u Princess centru proglasila je najbolje u 2023. Gala večer županijskog sporta okupila je brojne sportaše, sportske djelatnike, kao i brojne dužnosnike predvođene predsjednikom Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimirom Bregovićem, Hrvojem Balenom, Darkom Vučićem, načelnicima i gradonačelnicima Zagrebačke županije te zamjenikom župana Zagrebačke županije Ervinom Kolarecom.

Predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović naglasio je kako postignuti rezultati pokazuju ispravnost puta za koji se Zajednica odlučila. Suport na tom putu bila joj je Zagrebačka županija, što će biti i u buduće, naveo je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Sadea Bećirović i Alen Kujundžić najbolji

Sadea Bećirović koja je u 2023. osvojila naslov državne prvakinje, te drugo i treće mjesto na Europskom i Svjetskom prvenstvu kao članica karate reprezentacije najbolja je sportašica Zagrebačke županije. Zahvaljujući ovim rezultatima Sadea, je zajedno sa svojim kolegicama iz reprezentacije proglašena i najboljom ekipom Hrvatske u izboru HOO-a i od strane sportskih novinara u organizaciji Sportskih novosti.

Najboljim sportašem po prvi je puta proglašen član Kuglačkog kluba Zaprešić, Alen Kujundžić, trenutno vodeći kuglač na svjetskoj rang listi. U godini za nama Kujundžić je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, dok je sa svojim klubom osvojio dvostruku domaću krunu i drugo mjesto na Svjetskom kupu u Apatinu.

 

ŽRK Dugo Selo ’55 i HNK Gorica najbolji u ekipnoj konkurenciji

U ekipnoj konkurenciji još jedan pehar u svoje su vitrine pospremile rukometašice Dugog Sela ’55 koje su prošle jeseni premijerno zaigrale u europskom kupu, gdje su preskočile jednu prepreku da bi ih kasnije izbacile igračice španjolske Rocase Gran Canarije. Do izlaska na europsku scenu Dugoselke su došle zahvaljujući petom mjestu u nacionalnom prvenstvu. Između ostaloga, rukometašice Dugog Sela ’55 lani su kreirale i jednu od većih senzacija porazivši Podravka Vegetu u Koprivnici.

Titulom najbolje momčadi proglašena je HNK Gorica koja je u sezoni 2022./2023. napravila pravi pothvat izborivši se za ostanak u ligi, nakon katastrofalne jeseni. No, Željko Sopić i njegovi igrači u proljeće 2023. napravili su pothvat izborivši ostanak u ligi, da bi jesensku polusezonu momčad koju je odlaskom Sopića preuzeo Dinko Jeličić završila na petom mjestu.

 

Predragu Bošnjaku posthumno nagrada za životno djelo

Nagrade za zaslužnog sportskog djelatnika primili su; Nenad Lovrić (MRK Dugo Selo), Igor Buzjak (HK Zelina), Mladen Vlahović (NK Zrinski), Darko Blažinčić (HNK Gorica), Irena Malec (ŽRK Ivanić), Dražen Kasulan (TKD Zaprešić), Boris Crnilo (STK Jaska), Renata Ivezić (ŠRU Amur) i Božo Mihina (ŠRD Rak Rakitje).

Zaslužni sportski kolektivi Zagrebačke županije u 2023. su; NK Dugo Selo, RK Zelina, RK Jamnica, RK Rudar, PK Megablast, HK Klinča Sela, KBK Ivanić-Grad, KK Trajbar team, OK Jelen, HK PIK Vrbovec i JK Sakura.

Sportskim nadama proglašeni su; Fran Šimunović (TKD Rugvica), Roko Belegić (KKK Dugo Selo), Matia Besek (NK Zelina), Andrija Paripović (JK Profectus), Blago Šimić (HK Velika Gorica 1991), Ilijan Kamenjašević (HK Klinča Sela), Patrik Presečan (KBK Ivanić-Grad), Lukas Sladović (TKD Zaprešić), Matej Žamarija (KBK Jastreb), Ivan Gegić (HK PIK Vrbovec), Nino Stojanović (KKK Domenica), Ines Nikić (ŽRK Rugvica), Mara Markanović (STŠK Dugo Selo), Eli Bošnjak (SK Čigra), Dora Delić (OK Japetić), Monica Tominčić (CK Vegasice), Lucija Bencetić (HK Klinča Sela), Marija Lovrić (ŽRK Ivanić), Lorena Žanko (TKD Zaprešić), Eva Matić (KBK Jastreb), Lara Matković (HK PIK Vrbovec) i Paola Matić (TKD Motiv+).

Posthumno nagradu za životno djelo primio je istaknuti atletski djelatnik Predrag Bošnjak, koji je iznenada preminuo u proljeće 2017. godine.

Između ostaloga proglašeni su i najbolji u parasportu, gdje su titule najboljih ponijeli Mirjana Lučić i Kristijan Burušić, dok je najuspješniji klub Paraatletski klub Uspon Velika Gorica.