Promovirana monografija “25 godina rada i djelovanja Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije 1997. – 2022.“

U organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije održana je promocija monografije „25 godina rada i djelovanja Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije 1997. – 2022.“. Na promociji koja je u prostoru Vršilnice Novih Dvora u Zaprešiću okupilo se mnoštvo sportašica, sportaša, trenera i sportskih djelatnika iz Zagrebačke županije te mnogi gosti.

Promociju je vodila Višnja Poropat Vujnovac, a o monografiji su govorili bivši tajnik Juro Horvat, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, glavni urednik monografije Igor Đuran te pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan.
-Izdavanje ove edicije ne predstavlja samo dio povijesti sporta Zagrebačke županije, već je to i dio povijesti sveukupnog hrvatskog sporta. Ovakve publikacije o sportu dobitak su ne samo za sportaše, sportske djelatnike i entuzijaste, nego i za širu zajednicu i nadolazeće generacije koje će u zabilježenom spoznati kvalitetu i uspjehe cjelokupnog sporta Zagrebačke županije, uspjehe i postignuća klubova i pojedinaca, a da se učinjeno i zabilježeno nikada ne zaboravi- kazao je predstavljajući monografiju predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

Uz njih su o sportu Zagrebačke županije govorili gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak. Svi su oni istaknuli veliku vrijednost sportske monografije koju je uredio Igor Đuran jer su objelodanjeni mnogi sportski podaci o djelovanju gradskih i općinskih zajednica i brojnih sportskih udruga. Također su ukazali na sve sportske vrednote i na značaj sporta u društvenom životu lokalne uprave i samouprave jer je upravo sport najbolji ambasador svakog grada, općine ili županije.

-O sportu u Zagrebačkoj županiji sve je već rečeno. Više od 20 tisuća aktivnih sportaša snaga su koja svoju kvalitetu pokazuje postizanjem brojnih sjajnih rezultata na koje smo ponosni. Zagrebačka županija uvijek je znala vrednovati rezultate i cijeniti svoje sportaše, što ćemo činiti i dalje. Onima koji su se odlučili na ovaj korak izrade monografije mogu samo čestitati na odrađenom poslu, jer gotovo 500 stranica najbolje dočarava kvalitetu sporta Zagrebačke županije- istaknuo je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Monografija na gotovo 500 stranica i uz više od 900 fotografija uz povijesni pregled osnivanja Zajednice, donosi i popis svih nagrađenih sportaša koji su nagrađeni na priredbama proglašenja najboljih u sportu Zagrebačke županije, kao i prikaz 9 gradskih zajednica (Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić) te 5 općinskih zajednica (Bistra, Dubrava, Klinča Selo, Pisarovina i Rugvica) ali i županijske sportske saveze, njih 18.