18. 19. prosinca u Velikoj Gorici Memorijalni međunarodni turnir “Silvije Jenkač-Jenki”

Košarkaški klub VelGor iz Velike Gorice u suradnji sa Zajednicom športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Košarkaškim savezom Zagrebačke županije i pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije s ponosom najavljuje 1. Memorijalni međunarodni turnir “Silvije Jenkač -Jenki” koji će se održati 18. i 19. prosinca u Velikoj Gorici.


U Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica okupit će se igrači rođeni 2007. godine i mlađi iz KK Marsonia (Slavonski Brod), KK Pepi sport iz Mostara, KK VelGor i BC San Pedro iz Malage, Španjolska koje na turnir dovodi Jenkijev učenik Davor Matković.
-Tijekom dva dana druženja obnovit ćemo sjećanje na Jenkija, Čovjeka, Trenera, mentora koji je svojim radom i životom zadužio sve nas i ujedno omogućiti mladim igračima da se upoznaju i steknu nova životna i košarkaška iskustva. Pozivamo sve košarkaše i košarkašice, ljubitelje košarke i prijatelje da se svojim dolaskom prisjete Jenkija i daju podršku nekim novim klincima koje bi i on vodio da ga iznenadna smrt nije odvojila od obitelji i košarke- stoji u pozivu KK VelGor, kojeg je pokojni Jenki pokrenuo zajedno s Hanijem Istanbulijem, koji je nastavio tamo gdje su stali početkom 2020.


-Klub danas okuplja 100-tinjak djevojčica i dječaka u selekcijama od U-9 pa sve do U-19- kaže Istanbuli.
Inače, Silvije Jenkač – Jenki, rođen je 4.12.1958. u Zagrebu, a 1977. započinje s trenerskim radom koji nije prestajao sve do zadnjeg dana 10.1.2020. kada je preminuo.

Be the first to comment

Leave a Reply