U Rugvici održan veliki Telemach Dan sporta, najbolji odlaze na završnicu u Split

Rugvica je i ove godine ugostila Plazma sportske igre mladih, a uz Općinu podršku jedinstvenom sportskom događaju na ovim je prostorima iskazala i Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Kako i priliči velikim svjetskim priredbama i Telemach dan sporta započeo je paljenjem plamena, koji su donijeli mladi rugvički sportaši.

-Drago mi je što su naša djeca dio ove lijepe priče i što smo svake godine domaćini ovoih sportskih susreta, jer ovo je jedna prekrsana stvar – kazao je na svečanosti otvorenja Telemach Dana sporta načelnik Mato Čičak, koji je pozdravio i uključivanje županijske sportske Zajednice u ovo priču.

-Zahvala organizatoru što je omogućio i djeci s područja Zagrebačke županije da se bave sportom i natječu, a da najbolji odu i na završnicu u Split- poručio je tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza  Zagrebačke županije Mario Makarun.

OŠ Rugvica prepoznata je kao škola koja razvija sport, jer ne tako davno školska rukometna i futsal ekipa bila je dijelom državnih završnica školskih sportskih društava.

-Redovito imamo sudionike državne završnice, od kojih neki izbore i finala. To nas čini sretnima i ponosnima- rekla je Mirjana Kirin iz OŠ Rugvica, koordinatorica događanja u Rugvici.

Sportsko- edukativni dan okupio je djecu od prvog do četvrtog razreda koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Carevi, a u 2011. i mlađi 4C, dok su najbrži trkači bili: Paola Krznarić, Andrej Dujaković, Vilma Koprek i Filip Kuprešak. Svi oni izborili su nastup na državnoj završnici u Splitu.

 

Galerija fotografija

 

Be the first to comment

Leave a Reply