Sveti Ivan Zelina dobio višenamjenski sportski park s pump track stazom

Sportsko-rekreacijski centar Sveti Ivan Zelina dobio je dodatne sportske sadržaje. Prostor na kojem se do prije koju godinu nalazio samo Gradski stadion, nakon terena za odbojku na pijesku, igrališta za hokej na travi i polivalentnog košarkaškog igrališta, dobio je višenamjenski sportski park s pump track stazom.
-Uvijek me veseli kada idemo velikim koracima prema naprijed i kada otvaramo još jedan vrijedan sportski sadržaj. Vjerujem kako će ovaj objekt koristi svima i svim sportskim udrugama. Uživajte, ovo ovdje je napravljeno za vas- istaknuo je prilikom otvorenja gradonačelnik Hrvoje Košćec.


Ukupna vrijednost investicije je 2,2 milijuna kuna, pri čemu je Ministarstvo sporta i turizma osiguralo 600 tisuća kuna.


-Radi se o divnom i korisnom projektu za cijelu zajednicu. Veseli me što se ovdje radi o multifunkcionalnom sportskom objektu. Ovakvi projekti dokaz su da su sredstva dobro uložena i iskorištena, jer sport je ono što nas povezuje- kazao je Krešimir Šamija iz Ministarstva turizma i sporta.


Višenamjenski sportski park rijedak je slučaj koji se može vidjeti u Zagrebačkoj županiji, a radi se o terenu rukometnih dimenzija na kojem će se uz rukomet igrati košarka, hokej, nogomet i badminton. Upravo su badmintonaši za koje je Gradska sportska zajednica organizirala turnir imali i čast da prvi isprobaju novi sportski objekt, koji će za vrijeme ljetnih mjeseci biti otvoren, dok će zimi biti natkriven balonom.


-Ovo nam puno znači jer će rasteretiti Gradsku sportsku dvoranu. Uz naše sportaše novi prostor dobili su i rekreativci koji će sada i ovdje moći obavljati svoje sportske aktivnosti- rekla je predsjednica Sportske zajednice Željka Jarec Bukal.
Zahvaljujući Zagrebačkoj županiji uz višenamjenski sportski objekt izgrađena je pump track staza koja će privlačiti sve one željne adrenalina na dva kotača.

Be the first to comment

Leave a Reply