Sakura kup u Svetoj Nedelji okupio 870 mladih judaša

Judo klub Sakura s uspjehom je odradio 11. izdanje tradicionalnog judo turnira – Sakura kupa. Kao i minulih godina i ovogodišnji je turnir imao međunarodni predznak, a 870 natjecatelja iz 51 kluba iz sedam zemalja, iznenadio je i organizatore, koji su s ponosom istaknuli kako je ovo najmasovniji turnir do sada.

-Iznenađeni smo odazivom, a nas veseli što se sportaši sve više vraćaju u dvorane i na borilišta. Mi smo uvijek spremni za sve izazove, pa i za ovakvu organizaciju turnira- kazao nam je predsjednik i glavni trener Judo kluba Sakura Karlo Lacković, čiji je klub između ostaloga i jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Svetoj Nedelji.

-Judo klub Sakura je osnovan 2010. godine i trenutno imamo sedamdesetak članova. U ovu smo godinu krenuli jako, jer na kadetskom prvenstvu Manuela Rožić je osvojila drugo mjesto- otkrio nam je Lacković.

Otvorenju turnira uz gradonačelnika Darija Zurovca, odazvali su se i zamjenik župana Ervin Kolarec, predstavnici svetonedeljske sportske zajednice predsjednik Slobodan Matić i tajnica Kristina Burić Turina, kao i tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Mario Makarun.

-Drago mi je što je dvorana sada opet puna mladih sportaša i trenera. Želim vam svima da se borite srčano, a na kraju neka najbolji pobijedi. Na koncu judo će vas sve naučiti kako do životnu bitku vodite na jedan pravi način- kazao je gradonačelnik Zurovec istaknuvši činjenicu kako je Sakura kup najznačajnije sportsko događanje u ovom dijelu Zagrebačke županije.

-Broj sudionika pokazuje kako je ovo itekako uspješan međunarodni judo turnir, što je zasluga vrijednih organizatora- poručio je Kolarec.

Posebna atraktivnost turnira bile su maskote Hačiko i Super Leo iz Mostara.

-Oni su jako veliki prijatelji, a tako i mi surađujemo sa sportskim prijateljima iz Mostara. A i sama vidite da ih djeca obožavaju- otkrila nam je tajnica Judo kluba Sakura Irena Lacković upoznavši nas s podatkom kako je odlučio na ovom turniru sprovesti i ideju o ekološkoj održljivost među sportašima, dok je sam klub uključen i u akciju “Ubaci čep za skupi lijek” za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma.

Be the first to comment

Leave a Reply