Rugvica ugostila državno parateakwondo prvenstvo

Vikend za nama u Rugvici je bio u znaku parataekwondoa. U subotu je održan Para Taekwondo Open, na kojem je Parataekwondo klub Rugvica postigao izvrstan rezultat osvajanjem tri odličja. Filip Cimaš i Viktor Vajda Tortić osvojili su zlatna odličja što im je donijelo naslov prvaka Hrvatske, dok Kristijan Burušić bio treći.

Danas je pak u sportskoj dvorani Osnovne škole Rugvica održano 1. međunarodno paratekwondo natjecanje “Rugvica Open” na kojem su nastupili natjecatelji iz 11 klubova Hrvatske i Italije. Filip Cimaš i danas je bio najbolji u svojoj kategoriji upotpunivši svoju kolekciju odličja, novom zlatnom medaljom. Viktor Vajda Tortić danas je bio drugi, dok je Kristijan Burušić svoj nastup okončao još jednom brončanom medaljom. U ekipnom poretku rugvički je klub na kraju zauzeo peto mjesto, dok su najbolji u ekipnoj konkurenciji bili natjecatelji Uriha iz Zagreba.

-Tijekom cijele sezone osvajao sam zlata i srebra, osim u Danskoj, gdje sam bio brončani- rekao nam je Filip, koji se taekwondom bavi tri godine.

-Treniram s Antonom Marasom, a treniranje mi puno pomaže radi noge, kako bih se mogao razgibati i kretati. Isto tako, više nisam ukočen i mogu se puno lakše kretati- kazao nam je mladi Cimaš, koji će zbog svojih iznimnih rezultati primiti i Priznanje Zagrebačke županije.

O benefitima bavljenja sportom za ove mlade sportaše više nam je rekao i Anton Maras iz Parataekwondo kluba Rugvica, čiji natjecatelji postižu i sve bolje rezultate na brojnim natjecanjima.

-Kao klub smo osnovani 2019. godine i odmah tada je Filip Cimaš bio drugi na Prvenstvu Europe, nakon čega je nastavio nizati i brojne druge uspjehe. Za njih je najbitnije da se druže i treniraju, a rezultat će doći korak po korak- istaknuo je Maras, dok je dopredsjednik županijske sportske Zajednice Boris Makarun kazao kako je taekwondo danas jedan od najtrofejnijih naših sportova, koji u posljednje vrijeme ima i sve zapaženije rezultate i u parataekwondou.

Parataekwondo klub Rugvica bio je sjajan domaćin dvodnevnog natjecanja, a veliku pomoć u tome dali su im Parataekwondo savez Hrvatske, Općina Rugvica, kao i Sportska zajednica Općine Rugvica.

Be the first to comment

Leave a Reply